Sivut

29.7.2018

Loppu lähenee

En tiedä, käykö täällä enää kukaan, mutta niille, jotka käyvät lukemassa edelleen - täällä ollaan, vaavi masussa.

Rakenneultra meni hyvin. Pieni vastasi silloin täysin viikkojaan ja näytti meille kaiken mahdollisen itsestään, mitä vain voi olla. Ikäänkuin rauhoitellakseen meitä, että kaikki on hyvin.

Viikkoja myöhemmin kesäkuun alussa neuvolasta laittoi lääkäri liikehälytyksen takia minut äitipolille. Vauva oli ollut kovin hiljainen eikä hänkään saanut vauvaan liikettä tunnustellessaan vatsaa. Sairaalalla meni koko päivä, lääkäri teki ultratessaan löydöksiä, jotka vaikuttivat hyvin huolestuttavilta. Vauvan kasvu oli hidastunut, sekä päässä olevien suonten virtaukset olivat voimakkaita. Lääkäri olisi ottanut minut sairaalaan yöksi, että aamulla tulee erikoislääkäri tutkimaan lisää. Pyysin päästä kotiin perheen luokse ja tulisin heti aamulla takaisin. Tämä sopi lääkärille.

Seuraavana päivänä sitten otettiin verikokeita ja ultrattiin huolella. Edellisen päivän ultran perusteella meidän vauvalla epäiltiin anemiaa. Mikäli verikokeista löytyisi huolestuttavia löytöjä tai ultrassa lääkäri löytäisi samat löydökset, lähetettäisiin minut heti helsinkiin vauvan verensiirtoa varten.

Nyt kuitenkin ultrassa saatiin tulokset, jotka kipusivat keskikäyrille, joten uskallettiin jäädä odottamaan verikokeiden tuloksia. Ne tulivat parissa päivässä.

Verikokeissakaan ei lopulta löytynyt mitään huolestuttavaa. Kontrolliultria ollaan tehty huolella vähintään parin viikon välein. Vauva on hienosti kasvanut takaisin keskikäyrälle, ollen tällä viikolla 2,2kg

Nyt on meneillään raskausviikko 35. ja uskallan pikkuhiljaa tottua siihen ajatukseen, että kohta meidän perheessä on kolmas lapsi. Synnytys on alkanut olemaan kovasti mielessä, eihän siihen enää järin montaa viikkoa ole. Olen tyytyväinen siihen, että lopultakin tämä raskaus on tullut päätökseen ja saamme vauvan turvaan syliimme.

Raskausaika on ollut yhtä huolta ja murhetta, toki on ihanaa tuntea pikkuisen potkut ja hikat, hän hyvin selkeästi kommunikoi kanssamme. Lapsetkin odottavat jo kovin vauvan syntymää.

Täällä sitä siis ollaan, hyvin paksusti voivina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti